april 22, 2008

Philly och papers

Så dagen efter förra inlägget samlades den internationella klubben vid skolans klocktorn vid elvatiden. Vi skulle ha två minibussar från en hyrbilsfirma, men det strulade lite, så till slut blev det en minibuss, en större bil och en mindre privat bil som tågade ut på motorvägen, förbi New York, efter oändligt köande över George Washington Bridge och upp på Garden State Parkway, New Jersey Turnpike och ner till Philadelphia. Klockan var runt halv sju när vi kom fram till vårt hotell, hotel Sheraton! Efter att ha tagit upp våra väskor på rummen gick dom flesta av oss tillsammans ut för att hitta någonstans att äta. Då vi alla var väldigt hungriga vid det här laget tog vi den närmaste restaurang vi kunde hitta, Friday's. Det tog en stund för oss att få bord, vi var 10 stycken, så det var förståeligt, men när vi väl satt ner gick det snabbt att få maten på bordet. Jag valde en Chicken & Shrimp pasta som var riktigt god, blir sällan missnöjd med maten här, och det är alltid i rikliga portioner. Efter maten var vi rätt trötta, så vi gick tillbaka till hotellet och somnade ganska snart efter det.

Morgonen efter gick jag och Axel, som delade rum, till hotellets pool och tog ett dopp innan vi alla samlades i foajén för att gå ner till dagens planerade händelse. Vädret var lite ostadigt och det kom några regnskurar på vägen. Men vi lyckades ta oss fram i tid för den rundtur vi nu skulle på. Det var inte vilken rundtur som helst, utan en så kallad Duck Tour. Det som är speciellt med dessa turer är att man transporteras runt i en DUKW, från andra världskriget, som är en farkost som klarar av att köra både på land och i vatten och liknar en anka, där av namnet. Man tilldelas också ett styck anknäbb, som går att blåsa i för att åstadkomma ankliknande läten. Detta läte är jättekul, i sådär en minut, sedan tröttnar åtminstone jag på det. Vår grupp hade den tveksamma turen att hamna på samma båt/bil som en grupp bestående av flickscouter i åldern 8-12. Dessa tycktes aldrig tröttna på att blåsa i dessa näbbar, speciellt den flicka som satt i sätet bakom mig var särskilt ihärdig. Så efter att ha sett Philadelphias historiska centrum och fått en rundtur på Delaware-floden hade jag rätt ömma öron och en lätt huvudvärk.

När vi hoppat av turen hade vädret bättrat sig betydligt och det var varmt och behagligt ute. Vi var nu rätt hungriga och vi gick alla till ett av de mest kända ställena för den berömda Philly Cheesesteak, Jim's Steaks. Cheesesteaken där var rätt god, även om jag smakat bättre hemma i Connecticut. Efter maten gick vi runt i centrum, tittade på Liberty Bell och gick även in i Independence Hall, där de 13 amerikanska staterna förklarade sin självständighet från Storbritannien 1776. Mannen som guidade där inne både såg ut och lät som en militär när han med osminkad stolthet skrek ut informationen, något mer patriotiskt får man leta efter.
Efter att vi gått och sett det mesta gick vi tillbaka till hotellet och tog ytterligare ett dop i den härligt varma poolen, som låg inglasat på taket av byggnaden.

Efter att ha badat länge och väl gick vi upp och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi killar gick iväg för att leta efter en "packie", eller som det heter utanför New England, liqour store, och tjejerna gick iväg till en pizzeria för att fixa mat. Vi samlades sedan i ett av rummen och hade trevligt hela kvällen. Vi hade först tänkt gå ut på nån klubb, men klockan blev för mycket, så när vi gick ut var det inte lönt längre. Istället passade vi på att gå till den berömda Rocky-trappan, där Sylvester Stallone springer upp i filmen från 70-talet. Där fanns till och med en stor staty med honom avbildad.

Morgonen efter tog jag och Axel ännu ett morgondopp i poolen innan vi alla gick ut på stan. Några skulle besöka Ivy League-skolan UPenn, medan jag och några andra istället valde att gå till ett museum. Det museum vi valde hade en utställning om "identity" där man kunde göra olika personlighetstest, förändra sitt utseende till afrikansk, asiatiskt, latino etc. Där fanns massor med interaktiva tester och vi hade roligt där en bra stund. Sedan gick vi till nästa utställning, också den interaktiv, med massor av olika sporter som man kunder testa på. Också detta väldigt kul, även om "identity" var roligare. Vi var nästan nöjda när vi såg att bara någon minut senare skulle en film om stjärnhimlen börja i den stora dome-biografen. Vi tittade på denna innan det var dags att gå tillbaka till hotellet för att sedan åka hem igen. Efter att ha kört fel ett par gånger (hur nu det är möjligt eftersom det är väg 95 hela vägen hem till Connecticut) kom vi hem framåt tio på kvällen.

Veckan efter denna resa spenderade jag mestadels skrivande på ett paper i filosofi. Mitt topic var "The relationship of music to Greek tragedy in Friedrich Nietzsche's Birth of Tragedy", vilket inte var det allra lättaste visade sig. Efter att ha kämpat länge och väl lämnade jag in det för några timmar sedan. Förutom skrivande har jag hunnit med att laga mat för de andra internationella. Denna gång blev det grillad teriyaki-kyckling med sallad och klyftpotatis, vilket verkade uppskattas.

Vi har också hunnit med att spendera en eftermiddag vid ett badställe längs med en flod som heter Diana's pool. Ja egentligen är det förbjudet att bada där, men det är det ingen som bryr sig om. Men faktum var att denna eftermiddag tittade en park ranger förbi och gav böter till en gubbe som hade oturen att vara ensam i vattnet vid det tillfället.

Häromdagen var vi också på säsongsöppningen för drive-in bion här i staden. Vi såg två filmer till priset av en, först "21" och sedan "Vantage Point". Den första var bättre än den andra, även om idén bakom "Vantage Point" var lysande; ett terroristdåd mot den amerikanska presidenten på besök i Spanien upplevdes genom sju olika personers ögon.
Och det senaste som hände var i söndags när Jag, Axel och Sina åkte till Willibowl och bowlade för första gången här. Det gick bra för mig och jag slog mitt personliga rekord för en runda, numera 189.

Idag är det förresten dags för Philadelphias och övriga Pennsylvanias demokrater att gå till val, om vi har lite tur har vi bara en demokratisk presidentkandidat imorgon, så att vi får slut på det här tragikomiska skådespelet. Visserligen bara för att börja på nästa skådespel, det mellan Obama och McCain, men ändå.

Veckan som kommer händer inte så mycket mer än att jag ska börja på nästa paper, 10-sidor i kriminologi om dödsstraffet, väldigt trevligt... Men till helgen händer det grejer! Då kommer hela familjen hemifrån Sverige på besök, först till Willimantic och sedan spenderas nästa vecka i NYC. Kommer bli väldigt kul!

Inga kommentarer: