oktober 17, 2007

Höst i Maine

Så har ännu en vecka passerat i mitt amerikanska liv. Det har inte hänt så väldigt mycket nya saker utan det har varit ungefär samma vardagslunk som de sista veckorna. Jag har nu haft mina första "midterms" och det har fungerat rätt bra. Proven består allt som oftast av ett antal multiple choice-frågor, ibland kombinerat med "short essay" som innebär ett kort svar på ett par meningar. Lite skillnad från studierna i Lund där svaren i regel var på ett par sidor.

I onsdags åkte jag med laget till Hartford, huvudstaden i Connecticut, för att spela match mot Trinity College. Trinity är rankat bland de bättre lagen i hela New England och skolan har inte vunnit mot dom på ett antal år.
Vi kom dit med stort självförtroende och vi lyckades till vår förvåning vinna ganska lätt med 3-1. Målen var dessutom alla av väldigt god kvalitet och väl uppbyggda.
Efter matchen åkte vi till ett Subway-liknande ställe i Hartford som heter Franklin Giant Grinder. Dom har de mest enorma mackor jag någonsin sett. Dom är av normal längd (foot-long), men man verkligen proppar på så mycket pålägg som det bara går på dom. En av killarna beställde en grinder med skinka och fick ett helt pound (ca ½kg) med skinka på den.
Jag valde en ungsbakad Chicken Cutlet Grinder; helt underbart god!

I fredags satte vi oss på bussen som skulle ta oss hela vägen upp till Maine. Vi åkte vid fyra-tiden på eftermiddagen och åkte norrut mot Massachusetts och Worcester där vi stannade för kvällsmat på Ruby Tuesday. Jag valde en Chicken Parmesan Penne som också den var enorm, med massor av ost, och vääldigt god. Efter att alla fått sin mat (det tar sin lilla tid för 25 personer...) och ätit upp, fortsatte vi via New Hampshire till Motel 6 i Portland, Maine. Vi kom fram vid åtta-tiden, så vi gick ner till Shaws och köpte lite snacks och satte oss sen och kollade på Red Sox som mötte Cleveland Indians i baseballslutspelet.
Efter en lång natts sömn satte vi oss på bussen igen som tog oss den lilla biten till förorten Gorham och University of Southern Maine (USM), som stod för dagens motstånd. USM var tvåa i ligan inför matchen, vi låg etta. Man märkte direkt att vi kommit betydligt längre norrut då det inte kan ha varit mer än 7-8 grader varmt och höstens färger fullkomligt sprakade i träden.
Rejält påpälsad satte jag mig på bänken och såg ett väldigt sömnigt Eastern ligga under med 2-0 efter tolv minuter. I halvtid hade vi reducerat till 2-1 och ett par minuter in i andra halvlek hade vi också kvitterat. Det dröjde tyvärr inte mer än en halvminut innan USM återigen hade tagit ledningen. Vi fick en person utvisad i mitten av halvleken men tryckte ändå på för kvittering. Flera av våra spelare hade öppna lägen men turen var inte på vår sida denna dag och matchen slutade 3-2 till USM.

Besvikna åkte vi tillbaka till hotellet för att byta om. Nyduschade åkte vi ner downtown i Portland, en väldigt mysig hamnstad och vi hittade ett ställe där vi satte oss och åt. Vi hade sedan lite tid att gå runt och se oss omkring innan det var läge att åka tillbaka hotellet. Morgonen efter satte vi oss på bussen igen som tog oss till helgens andra match, mot Husson College i Bangor, Maine. Efter två timmar kom vi fram till ett litet men rätt fint campus och när vi klev ur bussen var det ännu kallare än dagen innan, knappt över fryspunkten.
Matchen spelades på konstgräs och vi hade en bit in i andra halvlek en stabil ledning med 2-0, båda målen gjorde av en freshman, Dustin (hans första mål för laget). Vi tappade dock koncentrationen och Husson lyckades kvittera. Med sju minuter kvar lyckades vi som tur var återta ledningen och vi kunde någorlunda nöjda med helgen sätta oss på bussen med en vinst och en förlust. Med en hel packe pizzakartonger påbörjade vi den sex timmar långa resan hem och framåt elva på söndagkvällen var vi tillbaka i Willimantic.