augusti 06, 2007

Skummeslövspelen '07

Förra helgen hölls den första årliga upplagan av Skummeslövspelen. Fyra tappra killar deltog i en kamp i fem olika grenar. Tävlingen började i lördags förmiddag med att vi avverkade 9 hål golf på Skummeslövs pay-n-play-bana. Kvaliteten på slagen var aningen varierad då ingen av oss är särskilt rutinerade golfare, men underhållande blev det! Inte ett vattenhinder stod säkert för vår framfart och bollarna hamnade nästan lika ofta på greenen på hålet brevid som det vi spelade på..
Ställningen efter en avverkad gren:
David 4 poäng (och en överlägsen vinst, vilket nog berodde på att vi andra lånade Davids klubbor, som på något sätt bara ville slå rakt när han själv höll i dom)
Gustav 3 poäng
Oscar 2 poäng
Daniel 1 poäng (tapper insats, men förlorade på särspelshålet mot Oscar)

Vi fortsatte vidare efter en stärkande lunch (tack Annika!) till Våxtorp och rodelbanan. Efter tre (mer eller mindre) fartfyllda åk var, gick David segrande även här.

David 1.15 8 poäng (4)
Oscar 1.17 5 poäng (3)
Gustav 1.20 4 poäng (1)
Daniel 1.18 3 poäng (2)

Alla kom ner någorlunda helskinnade efter rodeln och vi tog oss vidare till nästa gren, Oscars paradgren, go-cart! Vi körde först tidskval och Oscar tog också mycket riktigt pole position. När starten sedan skulle gå var Daniel och Gustav heltända och båda fick kanonstarter och gick lätt om en när på sovande David. Tyvärr var lyckan inte fullständig, ja den var inte ens närvarande längre än en halv kurva för Gustav och ett par svängar till för Daniel. Vi båda snurrade av banan och tävlingen kom istället att handla om en katt och råtta-lek mellan Oscar och David. Oscar släppte förbi David för att sedan köra om honom igen och ta en stabil 4-poängare. I vad som nu hade utvecklats till en bottenkamp drog Gustav längsta strået bland de tvenne förtappade, borttappade, förstoppade (oj nej kanske inte det..), alternativt bortkomna kämparna. Ställningen efter go-carten var följande:

David 11 poäng (3)
Oscar 9 poäng (4)
Gustav 6 poäng (2)
Daniel 4 poäng (1)

När go-carten var genomförd hade klockan blivit så mycket att vi bestämde oss för att första dagens tävlande var över. Kvällen nyttjades istället till diverse kortspel och intag av alkoholstinna drycker (läs öl).

Dagen efter åkte vi till Halmstad för att återuppta den mycket spännande femkampen. Den fjärde grenen på programmet var frisbeegolf. Med hjälp av en tvivelaktig taktik (mer rullande än kastande) lyckades David roffa åt sig en tidig ledning som han höll igenom alla de nio hålen.
I den allt mer tätnande bottenkampen kastade undertecknad bort sig på sjunde hålet, ett oerhört trixigt hål med översvämning tätt på vänster sida och buskage på höger sida. Här gäller det att säkra för att slippa simma tänkte Gustav och siktade lite extra åt höger. Tyvärr lite väl mycket och frisbeen kom in i ett tätt område med brännnässlor och midjehöga buskar. Efter att benen blivit lite lagom rödbrända och letandet pågått ett bra tag bestämde jag mig för att ge upp, automatiskt sista plats i grenen.

Ställningen var nu:
David 15 poäng (4)
Oscar 12 poäng (3)
Gustav 7 poäng (1)
Daniel 6 poäng (2)

Nu var läget så delikat att David var tvungen att komma sist och Oscar vinna i den sista grenen för att Oscar skulle kunna nå fram till David. Samtidigt var Daniel tvungen att vinna över Gustav för att nå skiljeomgång och slippa den förnedrande sista platsen.
Som avslutande gren stod minigolf! Vi intog banan i Mellbystrand en bit in på eftermiddagen och nu skulle det verkligen avgöras! David tog även här ett visst initiativ redan från start medan de övriga tre kämpade på så gott de kunde. När två hål återstod ledde David över Oscar med sex slag, men med en enastående spurt kunde Oscar gå ikapp och förbi. Segern till Oscar i den sista grenen! Och i bottenstriden hade inte Gustav mycket att sätta emot i denna mycket egensinniga gren (bollen går ju bara rakt när man siktar snett!!). Med 94 frustrerande slag kom moi otvivelaktigt sist, cirka 20 slag efter resten..

Ställningen efter sista grenen:
David 18 poäng (3)
Oscar 16 poäng (4)
Gustav 8 poäng (1)
Daniel 8 poäng (2)

Bottenkampen skulle därför avgöras med skiljegren, en kamp om att slippa få sitt namn ingraverat i sista-prispokalen. På programmet stod airhockey! Matchen började bra för Daniel som snabbt tog sig upp i en tvåmålsledning. Gustav kontrade med ett par minuter kvar och kvitterade och gick sedan om med två mål. Daniel kämpade tappert och lyckades med två sekunder kvar få till en kvittering. Det blev övertid i skiljegrenen, de två gick inte skilja! Golden goal, sudden death eller vad ni vill kalla det påbörjades. Spänningen var olidlig och chanserna kom som blixtar åt båda håll. Slutligen lyckades Gustav med en lysande vallning och matchen var avgjord!

Slutställning:
David 1:a
Oscar 2:a
Gustav 3:a
Daniel 4:a

Stort grattis till David och vi andra får smygöva under året för att ta revansch nästa år!
(Det var tänkt att det skulle komma bilder här, men kameran glömdes kvar i Skummeslöv. Bilder kommer vid ett senare tillfälle!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Bör kanske tilläggas att jag låg tvåa med god marginal på golfen när det återstod tre hål =) det där med att prestera under press är kanske inte min grej.. men jag valde ju jumboplatsen för att kunna vara underdog nästa år.. ska dock se till att vinna första årliga vinterspelen i kristianstad redan i år =D