mars 16, 2008

Road Trip Etapp 2, Charlottesville, VA - Atlanta, GA

Efter att jag druckit upp kaffet igår gick jag tillbaka och lämnade datorn på vandrarhemmet. Sedan gick jag ner mot centrum och vad som kallades downtown mall. Det var ingen mall som vi tänker det utan mer ett område med gågator kantade av fina restauranger och butiker. Området var riktigt fint, inte alls vad man är van vid från andra amerikanska städer. Då det småduggade lite gick jag in på Ice Park i utkanten av området där en konståkningstävling för små barn var i full gång. Jag stannade en stund, men då alla åkte till samma låt blev det snabbt en aning enformigt.

Istället tänkte jag leta upp en lämplig restaurang. Det fanns inga snabbmatsrestauranger inne bland gågatorna så jag begav mig ut lite utanför, kände inte för att sitta själv inne på de dyrare restaurangerna. Jag gick och gick men hittade ingenting. Jag började istället vända i riktning på vandrarhemmet, då Brad, killen som hade hand om stället, hade tipsat om en tapas-restaurang inte långt därifrån. Tydligen hamnade jag någon gata fel när jag vände hem. Utan att jag märkte det började denna sakta men säkert vrida sig ifrån den gata jag egentligen skulle, och det fanns inga tvärgator för att byta till den rätta. Jag gick och gick och tyckte det var märkligt att jag dels inte hittade någon restaurang och dessutom inte kände igen mig. Efter ett bra tag kom jag fram till en Hardee's restaurang och beställde snabbt mat då jag var rejält hungrig. Ute hade det börjat regna rejält så jag bad personalen om en telefonbok och beställde en taxi. 20 minuter skulle det ta och jag väntade 20 minuter, och 30 minuter, och 45 minuter. Då bad jag om telefonboken igen och ringde upp tre olika taxibolag och satte mig att vänta igen. Efter ytterligare 25 minuter kom då taxin och körde mig hem, betydligt längre än jag trodde. När jag nu idag slår upp restaurangen på en online-karta ser jag att den ligger 2,4 miles, närmare 4 kilometer ifrån mitt hostel! Tur att jag beställde taxi hem...
När jag kom tillbaka till mitt hostel var klockan närmare tio och jag somnade ganska snart efter det.

Idag på morgonen var jag uppe vid åtta och duschade och gjorde frukost och vid nio lämnade jag nyckeln och satte mig i bilen igen. Jag körde mot Monticello för att se om jag kunde få se en skymt av huset. Tyvärr kostade inträdet $15 så jag valde att köra vidare istället. Av de bilder jag sett av huset ska det ändå vara i samma stil som resten av staden, så mitt ekonomiska jag sa nej. Jag körde upp på väg 29 som jag åkt på igår också och den tog mig söderut genom hela Virginia. Vädret var soligt och runt 13 grader och vägen var nästan lika fin som i norra Virginia. Någon gång på förmiddagen, efter tankning, lämnade jag staten och fortsatte in i North Carolina.

Vid ett-tiden tog jag en paus för att käka min medhavda lunch ute på vischan i gränstrakterna mellan de två Carolinorna. Jag fortsatte sedan i rask takt in i Georgia och i förorterna till Atlanta. Vägen blev bara bredare och bredare. Som mest räknade jag till 9 körfält, i en riktning, och då fanns det ändå en väg som gick parallellt i samma riktning med ytterligare 4 körfält. Det var minst sagt en mäktig syn. Efter en bra stund i myllret av bilar tornade skyskraporna i Atlanta upp sig vid horisonten och jag råkade ut för problemet med avfartsnummer. Numrerna som tidigare hade sakta men säkert tagit sig från runt 150 och nu var på 89 nånting, skiftade plötsligt till 249, vilket var min avfart. Jag fick så snabbt det gick ta mig fyra körfält åt höger och kom precis lagom till avfarten med andan i halsen. Med ena ögat på vägbeskrivningen och det andra på vägen lyckades jag vid ett rödljus memorera trixeriet in till vandrarhemmet och kom rätt på. Tyvärr visste jag inte hur huset såg ut, så jag råkade köra förbi första gången och tänkte vända på en parkeringsplats. Nu visade det sig att parkeringsplatsen var för Taco Bell, Burger King och KFC, så jag passade på att äta kvällsmat, då klockan var halv sex vid det här laget. En kycklingwrap senare kollade jag på mitt bokningspapper och såg att det var ett vitt trevåningshus vid en tvärgata som heter Myrtle St, som var det hus jag letade efter. Jag körde tillbaka samma väg jag kom och nu såg jag det, men försent. Så jag fick köra runt ett kvarter och på tredje försöket lyckades jag nu svänga in på rätt ställe och hittade till och med parkeringsplats bara 20 meter ifrån.

Jag checkade in och bar upp min väska på rummet och nu sitter jag här. Lyckades hitta en fri wi-fi, vilket jag inte tackade nej till. Då vandrarhemmet ligger en bit ifrån centrum vet jag inte riktigt vad planerna blir för ikväll, det är möjligt att jag tar mig in via buss, men det börjar snart skymma så det är möjligt att jag stannar med de andra gästerna här. I morgon förmiddag har jag planerat besök på både Coca-Cola och CNN, ska bli spännande!

Inga kommentarer: